Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Καλοκαίρι,ήλιος,θάλασσα,βουνό...ΕΛΛΑΔΑ!


 Ήρθε και το καλοκαίρι...Ένα καλοκαίρι που αναμένεται καυτό εξαιτίας τουλάχιστον των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων.
Μέσα σε αυτό το αβέβαιο κλίμα,μέσα στην έντονη φορτισμένη κατάσταση στην Ελλάδα,ο Έλληνας έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με πάσης φύσεως προβλήματα που μόνο άγχος,στενοχώρια,θυμό,αγανάκτηση,απόγνωση και ψυχολιγική εξουθένωση του δημιουργούν.
Αλλά ο έλληνας ξέρει και να αισιοδοξεί...και να χαμογελάει...και να αντιμετωπίζει τη ζωή με ψηλά το κεφάλι...Την ΨΥΧΗ του δεν θα την πάρει κανείς!!
Και αφού λοιπόν έφθασε καλοκαίρι,γιατί να μην χαλαρώσουμε λίγο.Όσο μπορεί ο καθένας.Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε πολυήμερες διακοπές,που ίσως είναι δαπανηρές και είδος πολυτέλειας πλέον.Και κάποιες στιγμές χαλάρωσης,αναζωογονούν σώμα και πνεύμα!!
Ας προσεγγίσουμε την κοντινότερη παραλία,έχοντας μαζί μας τα απαραίτητα.Η ανάγνωση ενός βιβλίου και η θέα της θάλασσας θα κάνουν τη δουλειά τους.Οι μπαταρίες μας θα γεμίσουν...
Το παιχνίδι στην παραλία με ρακέτες ή μπάλα ξεγνοιασιά και άσκηση προσφέρει.
Έχοντας χαρίσει στον εαυτό σας μια μέρα στη θάλασσα,η επιστροφή στην πόλη δε θα φανεί βουνό...(α και μιας που είπα βουνό,επίσης μια βόλτα στην εξοχή τους θερινούς μήνες είναι απόλαυση!Η ανθισμένη φύση και το οξυγόνο δίνουν ευεξία και ψυχική ανάταση).
Ας μην αφήσουμε τον εαυτό μας να πέσει...χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω ούτε στα δύσκολα,αλλά ούτε και στα εύκολα...
Εκμεταλλευτείτε τα χρώματα,τα άρώματα και τον ήλιο του καλοκαιριού και χαμογελάτε,όχι επειδή ίσως είναι μεταδοτικό αλλά επειδή το έχουμε ανάγκη!!!
                                                                        Βάσω Σωτηράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου