Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Έρχονται Χριστούγεννα...Περάστε χρόνο με τα παιδιά σας!Θα τους κάνει και θα σας κάνει καλό...

  Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είχε ως συνέπεια και την κρίση στην οικογένεια.Τα μέλη λόγω των πολλών κοινωνικοοικονομικών δυσχερειών που περνάνε,απομονώνονται,γίνονται απόμακροι μεταξύ τους,έχουν σταματήσει να επικοινωνούν και έχουν ξεσπάσματα ο ένας στον άλλο.
Όταν όμως υπάρχουν παιδιά,τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα καθώς τα μικρά μέλη της οικογένειας βιώνουν με τον τρόπο τους όλη αυτή την κατάσταση και σε πολλές περιπτώσεις επιβαρύνεται και η ψυχική τους υγεία.
  Μέσα στην όλη πίεση και τους ταχείς ρυθμούς που ζουν οι γονείς,είναι ανάγκη να βρίσκεται ποιοτικός χρόνος να περνάνε με τα παιδιά τους.Τα Χριστούγεννα φθάνουν,μια γιορτή που χαρά φέρνει στα παιδιά και κάνει τους μεγάλους να είναι πιο χαλαροί λόγω του εορταστικού κλίματος.
  Αφιερώστε λοιπόν χρόνο και δραστηριοποιηθείτε με τα παιδιά σας.Στολίστε το σπίτι σας,σκεφτείτε και διαλλέξτε μαζί τα στολίδια που θα βάλετε και ζητήστε τη βοήθειά τους στην παρασκευή χριστουγεννιάτικων γλυκών.
Δημιουργήστε χειροποίητες καρτούλες με χρώματα και πολύχρωμα χαρτόνια και δώστε τους την ευκαιρία να γράψουν τις δικές τους ευχές και να τις ταχυδρομήσουν στα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Αν θελήσετε να κάνετε δώρα στα μέλη της οικογένειας,βγείτε μαζί με τα παιδιά σας στην αγορά και συναποφασίστε για το δώρο που θα ταίριαζε στη γιαγιά,στον μπαμπά,στα αδέρφια κλπ.
Μιλήστε τους για τις δύσκολες ώρες που περνάνε κάποιοι συνανθρωποί μας και εξηγήστε τους πόσο σημαντική είναι η προσφορά σε αυτούς τους ανθρώπους.Έτσι ετοιμάστε μαζί με το γιό ή την κόρη σας ένα πακέτο με λίγα τρόφιμα,ρούχα,παιχνίδια ή αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πλέον και προσφέρετέ το μαζί σε κάποια οικογένεια ή φορέα που το έχει ανάγκη.
  Τα παιδιά χρειάζονται τους γονείς τους και τους χρειάζονται υγιείς σωματικά αλλά και ψυχικά.
Βάλτε αυτές τις μέρες λίγο στην άκρη τις έγνοιες και τους προβληματισμούς και αφήστε το πνεύμα των Χριστουγέννων να σας κάνει και εσάς λίγο παιδιά!
Εξάλλου το να δραστηριοποιηθείτε δημιουργικά με τα παιδιά σας μόνο χαμόγελα θα φέρει...

                                    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου