Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

AIDS:Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας

Ο ανθρώπινος οργανισμός συνήθως μπορεί να καταπολεμήσειτις διάφορες ασθένειες,με το αμυντικό-ανοσοποιητικό του σύστημα.Το άτομο όμως που έχει μολυνθεί από τον ιό του AIDS παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερη πτώση της ικανότητας του οργανισμού του να αντιμετωπίσει μολύνσεις,ακόμα και τις πιο συνηθισμένες.Όσοι έχουν μολυνθεί παρουσιάζουν χρονικά διαστήματα χωρίς συμπτώματα και είναι δραστήριοι και ικανοί.Σε αυτό συμβάλλουν οι θεραπευτικές και φαρμακευτικές δυνατότητες που παρέχονται σήμερα που βελτιώνουν την ποιότητα και επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής.
Ο ιός του AIDS ανιχνεύεται σε όλα τα σωματικά υγρά,όπως στο αίμα,στο σπέρμα,στα κολπικά και τραχηλικά υγρά της γυναίκας και στο γάλα θηλασμού.
Ο ιός μεταδίδεται με:
1.Με την σεξουαλική επαφή(κολπική,πρωκτική,στοματική),όταν ανταλάσσονται γεννητικά υγρά ή και αίμα.Χρησιμοποιήστε πάντα προφυλακτικό από την αρχή της ερωτικής πράξης
2.Με την αναταλλαγή βελονών και συρίγγων μολυσμένων με τον ιό.Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μεταχειρισμένες σύριγγες.Αποφύγετε τη χρήση μεταχειρισμένων αντικειμένων όπως ξυραφάκια,οδοντόβουρτσες ή εργαλεία για τατουάζ.
3.Από την έγκυο μητέρα που έχει μολυνθεί στο παιδί της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης,του τοκετού και του θηλασμού.
Με τη νμετάγγιση αίματος πλέον δεν μεταδίδετε ο ιός γιατί από το 1985 το αίμα ελέγχεται και αν είναι μολυσμένο δεν χρησιμοποιείται.
Δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης:
1.Με το αγκάλιασμα ή το φιλί
2.Με τη χειραψία
3.Από αντικείμενα κοινής χρήσεως (πιάτα,ποτήρια,μαχαιροπήρουνα)
4.Από τουαλέτες
5.Από βήχα ή φτάρνισμα
6.Από την κοινή χρήση πλυντηρίων
7.Από έντομα
8.Από τα ζώα
9.Από τη θάλασσα
10.Σε οποιαδήποτε κοινωνική επαφή
  

                                                                      Οργανισμός Κατά Των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου